Založ si blog

O Hedvige a o Ukrajine

Rozhodnutie generálnej prokuratúry obžalovať Hedvigu Malinovú vynieslo na povrch niektoré veľmi odpornénenávistné názory. Z rozjatrenia starých rán, ktoré sa po ospravedlnení Radičovej vlády už hojili nemožno obviňovať Hedvigu, ktorá sa dokonca odsťahovala do zahraničia, ale našu verchušku.

 

Že by sa tu zase vyťahovala maďarská karta, pretože sa blížia ďalšie voľby a Smer po neúspechu v prezidentských voľbách na juhu Slovenska maďarské hlasy (postavte sa s kurzorom na jednotlivé okresy a uvidíte percentá) už odpísal?  Dúfajme že nie, lebo zlepšené medzištátne vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom v období tejto Ficovej vlády, patria podľa mňa k najdôležitejším pokrokom, ktoré sme po 89-tom dosiahli.

 Navyše – situácia na východ od nás sa prudko zhoršuje. Myslím, že nikto nevie do čoho tzv. Ukrajinská kríza vyústi a ako ďaleko sa bude šíriť.  Každopádne situácia sa vyvíja tak, že alebo sa zhoršia vzťahy Slovenska s Ukrajinou (ak nepomôžeme s dodávkami plynu), alebo sa zhoršia vzťahy s Ruskou Federáciou (ak Ukrajine pomôžeme). V tom prvom prípade, taktiež naša reputácia v EU bude pošramotená.

 Ozaj nepotrebujeme, aby sa vzťahy so susedom, s ktorým máme najdlhšiu hranicu taktiež zhoršili. Nezaškodí si tu tiež pripomenúť, že akousi rozbuškou od ktorej to na Ukrajine išlo od deviatich k piatim bolo obmedzenie používania ruštiny na Ukrajine. Bola by škoda, keby všestranne zbabraná kauza Hedvigy Malinovej, bola takouto rozbuškou v Slovensko – Maďarských vzťahoch.

 Ako by sa dalo z tejto nepríjemnej a škodlivej situácie dostať? Nuž, súd už asi musí prebehnúť. Musí byť bez akejkoľvek pochyby nestranný a spravodlivý. Ak bude Malinová vinná, mala by dostať od prezidenta milosť. Ak bude nevinná, mali by sme sa ešte raz ospravedlniť a myslím, že by bolo na mieste nejaké finančné odškodnenie. A je dôležité, aby toto všetko teraz už prebehlo rýchlo.

Európa – ako ďalej

15.10.2016

Pred dva aj pol rokmi som tu písal o vzniku mocenských blokov vo svete. Správne som odhadol pravdepodobnosť presunu Veľkej Británie z EÚ do akéhosi anglosaského bloku. Podcenil som však rolu Ruska, ktoré napriek ťažkostiam spôsobeným sankciami stále sebavedomejšie vystupuje na svetovej scéne. Svetovým hegemónom sú nateraz USA, ktoré majú ďaleko najsilnejšiu armádu na [...]

O Brexite, paradoxoch a sankciách

25.06.2016

Výsledok nedávneho referenda vo Veľkej Británii prekvapil a trúfam si povedať, že aj sklamal mnoho ľudí. Paradoxne medzi sklamanými sú aj tí, čo EU nenávidia – títo predpovedali tesnú porážku Brexitu a už sa tešili, že to budú môcť pripísať na vrub falšovaniu výsledkov a otĺkať každému o hlavu. Poriadne sa blamovali a zatiaľ som nevidel, že by si to bol [...]

Muselo ísť o väčšie postihnutie srdca

23.04.2016

píše sa v titulku dnešnej Pravdy. Je neuveriteľné, ako je dobabraná PR časť informácií o stave premiéra. „Rodina“ si vraj neželá aby verejnosť bola podrobnejšie informovaná. Nedá mi nespomenúť si na vtip, v ktorom manželka hovorí večer manželovi: „Mám pre teba veľmi zlú správu, ale poviem ti ju až ráno, lebo ináč by si nemohol zaspať.“ Samozrejme, [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 159881x
Priemerná čítanosť článkov: 3553x

Autor blogu

Kategórie