Založ si blog

Kde sa dvaja bijú. . .

Všetci sme dnes svedkami toho, že vzťahy medzi kresťanmi a moslimami sa neustále zhoršujú. Kto sú však aktéri tejto novodobej tragédie?

Z mass médií sa na nás valí prúd informácií o zverstvách, ktorých sa dopúšťajú fanatickí bojovníci v tzv. Islamskom štáte. Tieto nepochybné zverstvá sú vykresľované ako podstata celého islámu a tí, ktorí tieto zverstvá prví pocítili a utekajú pred nimi do Európy sú sami označovaní ako teroristi. Diskutéri (medzi nimi nepochybne aj usilovní trollovia) na rôznych diskusných fórach sa doslova pretekajú, kto vyprodukuje nenávistnejší komentár. Nepochybne tu svoju rolu zohrávajú xenofóbia a šovinizmus, resp. strach a nenávisť.

Toto je však len najpovrchnejšia vrstva – v podstate sú to inštrumenty tých, ktorí vládnu tomuto svetu. Čiastočne sú to politici, ktorí bojujú o moc. Hlavne sú to však tí, ktorí ovládajú ekonomiky a bojujú o zdroje (napr. nafta) a trhy (zbrojný priemysel), čiže o zisky. Nemožno si nevšimnúť, že celý rozvrat a mizériu spôsobenú pádom relatívne stabilných a voči kresťanstvu tolerantných arabských vlád (Irak, Egypt, Líbya, Tunis, Syria) iniciovali a presadili títo ľudia. Nie sú však aj toto len bábky, ktorými niekto manipuluje?

Biblia sa začína slovami: „Na počiatku Boh stvoril nebo a zem.“ Je tu tendencia myslieť si, že slovo „nebo“ znamená materiálny vesmír – galaxie, hviezdy, Slnko, Mesiac atď. O tomto sa však v Biblii hovorí neskôr a podľa mňa je lepšie pod slovom „nebo“ chápať tu nehmotnú sféru, do ktorej by patrili nadprirodzené bytosti. V Biblii sa tiež spomína, že v nebi došlo k akémusi mocenskému zápasu a v ňom tí, ktorí sa vzbúrili proti Stvoriteľovi prehrali. Nazývame ich padlými anjelmi.

Boli to nadprirodzené bytosti a boli nesmrteľní, keďže smrť sa týka len hmotných. Teda tieto nadprirodzené bytosti existujú ďalej aj po svojej porážke a snažia sa budovať si svoje ríše, prešom bezohľadne s ľuďmi manipulujú. Zaradil by som medzi nich mnohé tzv. pohanské božstvá a kresťanských diablov.

Toto nám umožňuje aj akýsi alternatívny pohľad na dianie vo svete. Mám na mysli napríklad dianie na území niekdajšej Mezopotámie, kde sa nachádzala ríša Assýrska a potom Babylonská a kde dnes sú štáty Irak a Sýria. Pôvodný dôvod pre inváziu do Iraku v r. 2003 mali byť zbrane hromadného ničenia, ktoré vraj Irak vyvíjal. Žiadne takéto zbrane sa nenašli. (Btw slúži Američanom ku cti, že ich tam nenafalšovali.) Sýriu a Líbyu zas bolo treba roztĺcť na prach, pretože mali nedemokratické vlády. Atď. Celkom zrejme sú to nezmyselne, falošné dôvody.

Nemohla však táto vojna byť spôsobená aj nejakými nadprirodzenými dôvodmi? Izraelské kráľovstvo sa v r. 930 BC rozpadlo na severné Kráľovstvo Izraelské a južné Kráľovstvo Júdske. Assýrsky kráľ Sargon II. porazil v r. 722 BC Izraelské kráľovstvo a babylonský Nabuchodonozor (Nebuchadnezzar II.) v r. 586 BC kráľovstvo Júdske. Náboženstvá assýrske a babylonské, tak ako aj pôvodné náboženstvo palestínske, boli polyteistické, mali mnoho bohov a démonov. Môj názor je, že v mnohých prípadoch to boli zvrhnutí, padlí anjeli – priami nepriatelia Boží. Nepriatelia judejsko-kresťanského-islamskeho Boha, Stvoriteľa.

Nuž a samozrejme poštvať proti sebe svojich nepriateľov, resp. ctiteľov svojho nepriateľa, je vynikajúca taktika. Veď „kde sa dvaja bijú, tretí víťazí“.

Európa – ako ďalej

15.10.2016

Pred dva aj pol rokmi som tu písal o vzniku mocenských blokov vo svete. Správne som odhadol pravdepodobnosť presunu Veľkej Británie z EÚ do akéhosi anglosaského bloku. Podcenil som však rolu Ruska, ktoré napriek ťažkostiam spôsobeným sankciami stále sebavedomejšie vystupuje na svetovej scéne. Svetovým hegemónom sú nateraz USA, ktoré majú ďaleko najsilnejšiu armádu na [...]

O Brexite, paradoxoch a sankciách

25.06.2016

Výsledok nedávneho referenda vo Veľkej Británii prekvapil a trúfam si povedať, že aj sklamal mnoho ľudí. Paradoxne medzi sklamanými sú aj tí, čo EU nenávidia – títo predpovedali tesnú porážku Brexitu a už sa tešili, že to budú môcť pripísať na vrub falšovaniu výsledkov a otĺkať každému o hlavu. Poriadne sa blamovali a zatiaľ som nevidel, že by si to bol [...]

Muselo ísť o väčšie postihnutie srdca

23.04.2016

píše sa v titulku dnešnej Pravdy. Je neuveriteľné, ako je dobabraná PR časť informácií o stave premiéra. „Rodina“ si vraj neželá aby verejnosť bola podrobnejšie informovaná. Nedá mi nespomenúť si na vtip, v ktorom manželka hovorí večer manželovi: „Mám pre teba veľmi zlú správu, ale poviem ti ju až ráno, lebo ináč by si nemohol zaspať.“ Samozrejme, [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 159874x
Priemerná čítanosť článkov: 3553x

Autor blogu

Kategórie