Založ si blog

Muselo ísť o väčšie postihnutie srdca

píše sa v titulku dnešnej Pravdy. Je neuveriteľné, ako je dobabraná PR časť informácií o stave premiéra.

„Rodina“ si vraj neželá aby verejnosť bola podrobnejšie informovaná. Nedá mi nespomenúť si na vtip, v ktorom manželka hovorí večer manželovi: „Mám pre teba veľmi zlú správu, ale poviem ti ju až ráno, lebo ináč by si nemohol zaspať.“ Samozrejme, chudák manžel aj tak nemôže spať a celkom iste jeho očakávania budú horšie ako skutočnosť.

A taktiež v tomto prípade – prečo si to rodina neželá? Obávajú sa, že by to verejnosť nezniesla a dochádzalo by k masovým prejavom smútočnej hystérie? Alebo by vysvitlo, že si máme voliť nového premiéra? Alebo jednoducho, nech si Slováci zvykajú, že budú vedieť len to, čo vrchnosť rozhodne?

Pokiaľ viem, keď Stalin zomrel, tak sa vtedy vydávali buletíny (alebo ako sa to volá) o vývoji jeho zdravotného stavu a vtedy ozaj ľuďom povedali len to, čo „strana a vláda“ uznala za vhodné. A spomeňme si na podstatne menej dávnu chorobu prezidenta Schustera – tam sme mali správy aj keď podľa nich sa stav furt zlepšoval a nakoniec pacient skončil polomŕtvy v Rakúsku. Prečo však vieme viac o zdravotnom stave amerického prezidenta, ako o našom premiérovi?

Nech už je to u nás prehnaná hanblivosť, neskúsenosť, neúcta k občanom, či obavy z budúcnosti je to zlá politika a sám premiér by mal splnomocniť hovorcu nemocnice, aby verejnosť informoval.

Európa – ako ďalej

15.10.2016

Pred dva aj pol rokmi som tu písal o vzniku mocenských blokov vo svete. Správne som odhadol pravdepodobnosť presunu Veľkej Británie z EÚ do akéhosi anglosaského bloku. Podcenil som však rolu Ruska, ktoré napriek ťažkostiam spôsobeným sankciami stále sebavedomejšie vystupuje na svetovej scéne. Svetovým hegemónom sú nateraz USA, ktoré majú ďaleko najsilnejšiu armádu na [...]

O Brexite, paradoxoch a sankciách

25.06.2016

Výsledok nedávneho referenda vo Veľkej Británii prekvapil a trúfam si povedať, že aj sklamal mnoho ľudí. Paradoxne medzi sklamanými sú aj tí, čo EU nenávidia – títo predpovedali tesnú porážku Brexitu a už sa tešili, že to budú môcť pripísať na vrub falšovaniu výsledkov a otĺkať každému o hlavu. Poriadne sa blamovali a zatiaľ som nevidel, že by si to bol [...]

Kde sa dvaja bijú. . .

06.04.2016

Všetci sme dnes svedkami toho, že vzťahy medzi kresťanmi a moslimami sa neustále zhoršujú. Kto sú však aktéri tejto novodobej tragédie? Z mass médií sa na nás valí prúd informácií o zverstvách, ktorých sa dopúšťajú fanatickí bojovníci v tzv. Islamskom štáte. Tieto nepochybné zverstvá sú vykresľované ako podstata celého islámu a tí, ktorí tieto zverstvá [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 159856x
Priemerná čítanosť článkov: 3552x

Autor blogu

Kategórie