Založ si blog

Najdôležitejšia otázka referenda II.

23.01.2015, niečo po ôsmej ráno som na svoj blog tu, na portáli pravda.sk, „zavesil“ článok „Najdôležitejšia otázka referenda“. Článku sa darilo a zhruba do obeda ho videlo vyše 400 čitateľov. Potom článok zmizol z titulky, hoci neobsahoval osobné útoky ani vulgarizmy ani dokonca ako majú ľudia hlasovať v referende.

Na môj dotaz som od adminu dostal 44.01.2015 o 23:43 odpoveď, že po opätovnom posúdení môjho blogu bol vrátený na titulku. Pravda, bol vrátený na tretiu stranu titulky, kde ho už len málo ľudí čítalo a za ďalších 5 dní to bolo už len niečo vyše dvesto čitateľov. Poprosil som teda admin, aby článok bol vrátený tam, odkiaľ bol zrejme omylom odstránený – t. j. na prvú stranu titulky. Na túto moju prosbu som už odpoveď od adminu nedostal.

Čo si o tom myslieť? Nuž Pravda.sk má právo byť protireferendová, ale myslím, že by bolo férové to jasne povedať, aby ľudia zbytočne nedrali klávesnice. Alebo celé toto premiestňovanie blogu bolo akciou jedného osamelého antireferendového aktivistu? Alebo jednoducho išlo o omyl… Zavesím ten článok znovu a uvidíme.

 

Tu je teda ten článok:

 

Najdôležitejšia otázka referenda

Je to nepochybne otázka týkajúca sa adopcií. Otázka týkajúca sa názvu spolužitia osôb je totiž riešená už v ústave. Otázka týkajúca sa sexuálnej výchovy zas ignoruje fakt, že v niektorých rodinách sexuálna výchova neexistuje. Otázka ochrany detí však musí byť prvoradá.

Zameriam sa tu na neodškriepiteľné fakty doložené štatistikami.

1. Medzi homosexuálmi je oveľa vyšší výskyt rôznych ochorení, vrátane smrteľnej a neliečiteľnej choroby AIDS než medzi heterosexuálmi. Tieto choroby sú infekčné a čím bližšie sú vzťahy medzi infikovanými a nenainfikovanými osobami, tým väčšia je pravdepodobnosť prenosu. Vzťahy v rodinách sú samozrejme veľmi blízke. Každopádne, keby sa aj v rodine vďaka priam nadľudským hygienickými opatreniam podarilo prenosu chorôb zabrániť, pre dieťa by to žiadne terno nebolo, ak by jeho rodičia trpeli na ťažké choroby.

2. Vzťahy homosexuálov majú oveľa kratšiu životnosť ako u heterosexuálov – 85% z nich neprežije viac ako 11 rokov.  Je teda pravdepodobne, že dieťa adoptované homosexuálnym párom stratí jedného z „rodičov“ práve vtedy, keď ho bude najviac potrebovať.

3. Homosexuáli majú vyšší výskyt užívania alkoholu a drog ako heterosexuáli. Z tohto všetkého vyplývajú psychické problémy nimi adoptovaných detí.

Tento článok asi nebude politicky korektný, ale osudy detí sú dôležitejšie. Myslím, že aj homosexuáli by mali uznať tieto fakty a zamerať sa na to, čo sa ich priamo týka – napríklad na legalizáciu registrovaných partnerstiev bez práva na adopcie (tak ako to bolo pôvodne plánované… alebo aspoň pôvodne naznačované). My by sme zas mali prekonať apatiu / lenivosť / alibizmus a mali by sme ísť hlasovať.

PS Niektoré hypertexty sú v angličtine. Ak by s tým niekto mal problémy, môže si taký text vyznačiť a hodiť ho do prekladača. Výsledok bude dosť zvláštny, alebo aj srandovný, ale mal by byť zrozumiteľný.

Európa – ako ďalej

15.10.2016

Pred dva aj pol rokmi som tu písal o vzniku mocenských blokov vo svete. Správne som odhadol pravdepodobnosť presunu Veľkej Británie z EÚ do akéhosi anglosaského bloku. Podcenil som však rolu Ruska, ktoré napriek ťažkostiam spôsobeným sankciami stále sebavedomejšie vystupuje na svetovej scéne. Svetovým hegemónom sú nateraz USA, ktoré majú ďaleko najsilnejšiu armádu na [...]

O Brexite, paradoxoch a sankciách

25.06.2016

Výsledok nedávneho referenda vo Veľkej Británii prekvapil a trúfam si povedať, že aj sklamal mnoho ľudí. Paradoxne medzi sklamanými sú aj tí, čo EU nenávidia – títo predpovedali tesnú porážku Brexitu a už sa tešili, že to budú môcť pripísať na vrub falšovaniu výsledkov a otĺkať každému o hlavu. Poriadne sa blamovali a zatiaľ som nevidel, že by si to bol [...]

Muselo ísť o väčšie postihnutie srdca

23.04.2016

píše sa v titulku dnešnej Pravdy. Je neuveriteľné, ako je dobabraná PR časť informácií o stave premiéra. „Rodina“ si vraj neželá aby verejnosť bola podrobnejšie informovaná. Nedá mi nespomenúť si na vtip, v ktorom manželka hovorí večer manželovi: „Mám pre teba veľmi zlú správu, ale poviem ti ju až ráno, lebo ináč by si nemohol zaspať.“ Samozrejme, [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 159819x
Priemerná čítanosť článkov: 3552x

Autor blogu

Kategórie