Založ si blog

Baby, neondejte sa!

V rôznych silvestrovských televíznych programoch sa po pódiu špacírovali sporo odeté mladé ženy. Toto je, samozrejme, nami mužmi vítané. Nanešťastie z roka na rok nám tieto dámy predvádzajú vychrtlejšie a vychrtlejšie údy.

 

Ja osobne nevidím nič sexy na ženskej nohe, ktorá pozostáva z vyziabnutého stehna, veľkého guľatého kolena a tenkého „maznáka“. Povedzme však, že neviem, čo je to skutočná krása. Nuž za svojho dlhého života som mal stovky kamarátov a rozprával som sa s desaťtisícami mužov a žiadny z nich mi nikdy nepovedal: „Mrkni sa na hentú ženu. Krásavica – všetky rebrá jej môžeš porátať. A všimni si, ako elegantne jej trčia lopatky…“

 Ako došlo k tomuto zoštihľovaciemu besneniu? Myslím, že je tu viacero dôvodov:

1. Dobré a pekné veci sa často ťažko dosahujú.  Mnohé ženy si z toho mylne odvodili, že to platí aj naopak a keďže sa ťažko chudne, tak to musí byť dobré a pekné ak schudnú.

 2. Prehnane tučné a prehnane chudé (povedzme nad stoštyridsať a pod štyridsať kilo) ženy sú rovnako nezdravé a nepríťažlivé. Ale kým tú chudú ľutujeme (chuderka, možno je chorá, alebo nemá na stravu), k tej tučnej sa staviame opovržlivo (prežiera sa).

 3. Mnohí z módnych návrhárov sú homosexuáli. Pre nich ideálom krásy je postava chlapčenská – bez ženských oblín. A na takéto ploché postavy navrhujú svoje modely.

 4. Svoje tu zohráva aj feminizmus. Pre feministky ideálom nie je jemná, nežná žena, ale žena, ktorá sa chová ako muž. No a, samozrejme, najchlapskejšie sa môže chovať taká žena, ktorá aj vyzerá ako chlap.

 Na „zoštíhľovaní“ mnohí zbohatli (šírením rôznych diét, v modelingu atď.) Ale oveľa početnejšie sú ženy, ktoré naň doplatili zdravím – anorexia a bulímia sú odporné diagnózy. No a my, muži, prichádzame o potešenie.

 

Ideály ženskej krasy sa však môžu meniť. Bruchatá Vestonická Venuša by dnes ozaj bola len na posmech. Venuša Milétska by pritiahla hŕbu obdivných pohľadov aj teraz. Ale má voľajaké úzke plecia – zrejme nešportovala. Čiže tam trochu rozšíriť a už máme ideál ženskej krásy taký, aký by mal dnes byť. Takže, chlapi, zatlačme trochu tým smerom – dajme ženám vedieť, čo sa nám páči. Bez ohľadu na to, čo píše moderný bulvár. A Vy, baby, neondejte sa!

Európa – ako ďalej

15.10.2016

Pred dva aj pol rokmi som tu písal o vzniku mocenských blokov vo svete. Správne som odhadol pravdepodobnosť presunu Veľkej Británie z EÚ do akéhosi anglosaského bloku. Podcenil som však rolu Ruska, ktoré napriek ťažkostiam spôsobeným sankciami stále sebavedomejšie vystupuje na svetovej scéne. Svetovým hegemónom sú nateraz USA, ktoré majú ďaleko najsilnejšiu armádu na [...]

O Brexite, paradoxoch a sankciách

25.06.2016

Výsledok nedávneho referenda vo Veľkej Británii prekvapil a trúfam si povedať, že aj sklamal mnoho ľudí. Paradoxne medzi sklamanými sú aj tí, čo EU nenávidia – títo predpovedali tesnú porážku Brexitu a už sa tešili, že to budú môcť pripísať na vrub falšovaniu výsledkov a otĺkať každému o hlavu. Poriadne sa blamovali a zatiaľ som nevidel, že by si to bol [...]

Muselo ísť o väčšie postihnutie srdca

23.04.2016

píše sa v titulku dnešnej Pravdy. Je neuveriteľné, ako je dobabraná PR časť informácií o stave premiéra. „Rodina“ si vraj neželá aby verejnosť bola podrobnejšie informovaná. Nedá mi nespomenúť si na vtip, v ktorom manželka hovorí večer manželovi: „Mám pre teba veľmi zlú správu, ale poviem ti ju až ráno, lebo ináč by si nemohol zaspať.“ Samozrejme, [...]

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 159577x
Priemerná čítanosť článkov: 3546x

Autor blogu

Kategórie