Založ si blog

Prečo budem voliť Fica

Celý svoj život som sa považoval za pravičiara, asi preto že som vyrastal za komunistickej totality a sám som bol jej obeťou. V prvom kole volieb som volil Jána Čarnogurského, dnes však budem voliť Roberta Fica. Moje dôvody sú nasledovné:

 

Robert Fico má proeurópske zmýšľanie. Prečo toto považujem za dôležité som napísal tu. Môžeme si to porovnať s úbohým euroskepticizmom napríklad SaS, ktorá robila prakticky čo mohla, aby pošramotila našu reputáciu v Európe.

 Robert Fico je skúsený politik. Môžeme si to porovnať s Andrejom Kiskom, o ktorom som až do týchto volieb nepočul.

 S predchádzajúcim bodom úzko súvisí fakt, že Robert Fico pozná viac vrcholových štátnikov a má lepšie kontakty s nimi, ako Andrej Kiska.

 Robert Fico bol schopný uzavrieť dohodu o spolupráci s KDH, keď to bolo v ich spoločnom záujme a hlavne v záujme Slovenska. Môžeme si to porovnať s egoistickým a exhibicionistickým pózovaním pravice, ktoré viedlo aj k pádu ich spoločnej vlády v r. 2012.

 Sociálny demokrat Robert Fico pravdepodobne bude lepšie vychádzať s odbormi ako oligarcha a toto je pre ekonomickú stabilitu Slovenska veľmi dôležité.

 No a napokon, Robert Fico vie spraviť poriadnu fúru klikov. Toto nie je celkom len žart. Chlap, ktorý nie je fyzická trasorítka, zvyčajne nebýva ani trasorítka psychická.

Európa – ako ďalej

15.10.2016

Pred dva aj pol rokmi som tu písal o vzniku mocenských blokov vo svete. Správne som odhadol pravdepodobnosť presunu Veľkej Británie z EÚ do akéhosi anglosaského bloku. Podcenil som však rolu Ruska, ktoré napriek ťažkostiam spôsobeným sankciami stále sebavedomejšie vystupuje na svetovej scéne. Svetovým hegemónom sú nateraz USA, ktoré majú ďaleko najsilnejšiu armádu na [...]

O Brexite, paradoxoch a sankciách

25.06.2016

Výsledok nedávneho referenda vo Veľkej Británii prekvapil a trúfam si povedať, že aj sklamal mnoho ľudí. Paradoxne medzi sklamanými sú aj tí, čo EU nenávidia – títo predpovedali tesnú porážku Brexitu a už sa tešili, že to budú môcť pripísať na vrub falšovaniu výsledkov a otĺkať každému o hlavu. Poriadne sa blamovali a zatiaľ som nevidel, že by si to bol [...]

Muselo ísť o väčšie postihnutie srdca

23.04.2016

píše sa v titulku dnešnej Pravdy. Je neuveriteľné, ako je dobabraná PR časť informácií o stave premiéra. „Rodina“ si vraj neželá aby verejnosť bola podrobnejšie informovaná. Nedá mi nespomenúť si na vtip, v ktorom manželka hovorí večer manželovi: „Mám pre teba veľmi zlú správu, ale poviem ti ju až ráno, lebo ináč by si nemohol zaspať.“ Samozrejme, [...]

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52, aktualizované: 12:18

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 160097x
Priemerná čítanosť článkov: 3558x

Autor blogu

Kategórie